Снимка: БулфотоВенцислав Мутафчийски разкри как ще се процедира в църквите по

...
Снимка: БулфотоВенцислав Мутафчийски разкри как ще се процедира в църквите по
Коментари Харесай

Мутафчийски: Църковните служби на Цветница и Великден ще са извън храмовете

Снимка: Булфото

Венцислав Мутафчийски разкри по какъв начин ще се действа в църквите по време на празниците. Той и вицепремиерът Томислав Дончев разискаха в синодалната палата с митрополитите на Българската православна черква провеждането на всеобщи събирания в православните храмове в дни на пандемия. 

Служби в храмовете няма да има. Църквата ще промени обичайните си практики по време на Цветница и Великден, като изнесе службите си навън, написа Блиц. 

Свещениците ще призоват миряните да бъдат по-сдържани при визитите на храмовете и да съблюдават разпорежданията. Според мен това е един добър компромис и с голяма признателност го одобряваме това схващане от БПЦ, заяви военачалник Мутафчийски. 

Всичко, отвън черквите - контролът по спазването на дистанцията, ще се поеме от полицията. Нашите апели да няма скупчвания на хора няма да отслабнат. Ние считаме, че голяма част от българите ще почувстват със сърцето си, въпреки и не във храма, това, което се случва  храма. 

Светият синод ще излезе със особено известие по въпроса. Вътре няма да има служби. Всеки християнин ще може да влезе и да си възпламени свещичка, само че службите ще бъдат изнесени на открито. Службите ще бъдат предавани по малкия екран и онлайн, с цел да няма ощетени, сподели още Мутафчийски. 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР